Együttműködéseink

Egyesületünk nagy hangsúlyt fektet a hazai kapcsolatok ápolására, hiszen sokan vannak Magyarországon, akik hozzánk hasonlóan a japán kultúra szeretetét, esszenciáját és különböző művészeti ágazatait szeretnék megismertetni az emberekkel. Ezen együttműködéseknek köszönhetően egymást kiegészítve haladunk az úton egy közös cél felé.

Magyar-Japán Baráti Társaság

Évente több alkalommal is meghívást kapunk a japán kulturális örökség átfogó megismertetésében élenjáró Magyar-Japán Baráti társaság programjaira. Közös munkánk régi múltra tekint vissza, gyümölcse a japán tea művészetének kibontakozása a magyar emberek körében.

Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum

A japán kultúra egy magával ragadó, ámde távoli kultúra. Európaiként egzotikumnak gondoljuk, és szomjazzuk a megismerését. A Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum autentikus környezetet biztosít a „Japán csodát” felfedezni vágyóknak. Rendezvényeik sikeréhez egyesületünk is gyakran hozzájárul teaszertartással kapcsolatos bemutatók és workshopok által.

Helyi művészek

Az alkotás élményét a teaszobán kívül is megtapasztalhatjuk hazai iparművészeinknek köszönhetően. A velük ápolt baráti kapcsolat által kivételes lehetőség nyílik egyesületünk tagjai számára, hogy bevezetést nyerjenek többek között a kalligráfia, a virágrendezés vagy a keramikusság rejtelmeibe. Ezen művészeti ágak ugyan önmagukban is megannyi új kaput nyithatnak az irántuk érdeklődők számára, a japán teaszertartás azonban valamennyi világból egyidőben merít, és a szimbólumrendszereik komplex megértésére sarkallja résztvevőit. Éppen ezért olyan nagyra becsült a kapcsolat az említett művészekkel, hiszen segítségükkel egyre több és több részletet ismerhetünk meg a nagy egészből.

Japánkertek, botanikus kertek 

Egyesületünk rendszeres résztvevője a Varga Márton Japánkert, a Szegedi Tudományegyetem Füvészkert és a Szentendrei Japánkert által rendezett eseményeknek. Ezen kertek területére lépve a megtapasztalt csend, rend és harmónia hűen tükrözik azon alapelveket, amelyek mentén művészetünket nap mint nap mi is gyakoroljuk. A rendezvényekre érkezők ily módon még hitelesebb pillanatokat élhetnek át, még teljesebb képet kaphatnak a Tea Útjáról.