Kezdő tanfolyam

A soron következő, kezdő szintű japán teaművészeti tanfolyam indulásáról és minden további információról az Urasenke Hungary Facebook-oldalán tájékozódhatnak.

Az első kurzus folyamán a résztvevők betekintést nyernek a japán teaművészet alapjaiba, miközben elsajátítják a teaszertartás vendég szerepkörének legfontosabb lépéseit. Többek között megismerik a teaszobák felépítését, a teaszobában vendégként használandó eszközöket és kezelési módjukat, a szükséges mozgásformákat (pl. tatamin ülés, közlekedés, helyes felállás és leülés stb.), a legalapvetőbb japán kifejezéseket, és legfőképp a folyamatokat maximálisan átható „japános” gondolkodásmódot, történelmi, kulturális és lelki hátteret.

Ezen kívül minden egyes tanfolyami órán a tanulók egy kis édesség és egy csésze tea elfogyasztása során élhetik át újra és újra a teaszertartás élményét, amelyet a vendéglátó biztosít számukra. A visszajelzések alapján az egyik legnagyobb öröm a kezdő tanfolyam során az a megtapasztalás, hogy alkalomról alkalomra minden résztvevő egyre több részletet lát és ért meg a vendéglátó mozdulataiból, amelynek köszönhetően a teaszertartás eszmerendszere logikus egésszé áll össze az utolsó órára.

Fontosnak tartjuk, hogy lehetőség szerint a közösségünkről és oktatói tevékenységünkről alkotott saját, friss benyomás alapján szülessen meg a döntés a tanulmányok megkezdéséről, így mindenkit szeretettel invitálunk aktuális rendezvényeinkre és/vagy a meghirdetett 0. órákra. Közönség előtti megjelenéseinkről, azok idejéről, helyéről, valamint a közeljövőben induló tanfolyamokról az Urasenke Hungary Facebook-oldalunkon adunk részletes tájékoztatást. Természetesen a megerősítés is legalább annyira fontos lehet azoknak, akik már ismernek minket, láttak vagy hallottak bennünket, így őket is várjuk ezen alkalmakkor nagy szeretettel.

Japán Tea Egyesület bemutatkozása

0. óra (bemutató óra a tanfolyam iránt érdeklődők számára)

Helyszín: Veresegyház, Fő út 80.

Foglalkozás díja: 4.000 Ft

A részvételi szándékot kérjük jelezni az info@urasenke.hu címen.

Matcha teát és édességet már ezen a foglalkozáson is felszolgálunk, s természetesen a tatamikkal is megkezdjük az ismerkedést.